آسیبشناسی انتخابات گذشته در حوزه کیار و لردگان/ آشفتگیهای سابق نباید تکرار شود
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، جعفر مردانی عصر امروز در جلسه شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه متاسفانه ادارات قوی و مدیرانی که بنیه مالی قوی دارند در زمینه عفاف و حجاب به درستی عمل نکردند، گفت: قرار شد مدیران در همه جلسات عفاف و حجاب حاضر و پاسخگوی موارد باشند که بسیار ضعیف عمل کردند.
معاون امنیتی، اجتماعی و سیاسی استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: اگر با این وضعیت در زمینه عفاف و حجاب پیش برویم به نتیجه خوبی در ادارات نخواهیم رسید لذا یک تعامل درونبخشی و برون سازمانی باید در ادارات ایجاد شود تا فعالیتهای خوبی را در این زمینه داشته باشیم.
وی تصریح کرد: عملکردهایی را برای ادارات در نظر گرفتیم که برای هر اداره ۱۰ عنوان برنامه و برای هر برنامه راهکارهایی ارائه شده است که گزارشات ارائه شده در این جلسه بر اساس چک لیستهای ارائه شده توسط دستگاه و سازمانها بوده البته این امتیازها دلیل بر کمکاری برخی از ادارات نیست زیراکه برخی ادارات خوب کار کردند اما گزارشی به استانداری ارائه ندادند.
تعصبات قومی و قبیلهای سبب بروز مشکلات در انتخابات
مردانی در ادامه با بیان اینکه انتخابات مجلس یازدهم نسبت به انتخابات گذشته در امنیت کامل و سلامت برگزار شد البته موارد بیان شده در حوزه خانمیرزا و لردگان نیز قابل قبول است، اظهار کرد: علیرغم احترامی که به مردم استان داریم اما فقر فرهنگی، تعصبات قومی و قبیلهای، فشار برخی کاندیداها و وعده و وعیدها، زیرپا گذاشتن اخلاق، عدم ترس از خدا و قانون باعث رقم خوردن این انتخابات شد که تهران نیز از وضعیت لردگان و کیار باخبر است و قبل از انتخابات در مورد این حوزهها هشدار میدهد.
معاون استاندار ادامه داد: نسبت به جا انداختن فرهنگ در این حوزهها باید بیشتر تلاش شود تا مشکلات قبلی را نداشته باشیم گرچه که آسیبشناسی مشکلات همیشه در دستور کار قرار داشته است.
وی در پایان با بیان اینکه همه ما و قانونگذاران باید سخنان مقام معظم رهبری را سرلوحه کار خود قرار دهیم، گفت: تغییر مدیران در جامعه امری عادی است و این نباید به گونهای باشد که هر نماینده تغییر مدیری را به خود منتسب کند.
حجتالاسلام یدالله زمانی در ادامه این جلسه افزود: ترویج عفاف و حجاب در فضاها و اماکن عمومی، مراکز گردشگری ، شرکتهای خصوصی و فروشگاهها یکی از مواردی است که باید تمرکز بیشتری بر روی آن داشته باشیم و این امر برنامهریزی منسجم و نظارت دقیق را میطلبد.
امام جمعه شهرستان کیار ادامه داد: رشد و توسعه در مسئله انتخابات سالم نیازمند جلب اعتماد مردم و اطلاعرسانی سالم و اقناع افکار عمومی است که تلاش همه جانبه دستگاهها و دلگرمی مردم را برای شرکت در انتخابات میطلبد.
وی گفت: آسیب شناسی انتخابات در استانهای کمبرخوردار همیشه مورد توجه قرار گرفته زیرا نگاههای قومی و قبیلهای در انتخابات مجلس و شورا در استانها پررنگ است، همچنین غلبه فرهنگ ریش سفیدی و کدخدامنشی بر توانمندی افراد، ایجاد حساسیت نسبت به حزب کاندیدای خاص، داشتن تعصبات قومی و قبیلهای در منطقه، نبود چارچوب مشخص برای انتخابات و عدم تمرکز بر اصلحیت افراد سبب میشود آنچه که به صلاح مملکت و نظام است از صندوقهای رای بیرون نیاید.
موضعگیریهای بیجا یکی از معضلات انتخابات شهرستان کیار
زمانی ادامه داد: موضعگیریهای بیجا یکی از معضلات انتخابات شهرستان کیار است که سبب میشود مردم اصلاً در انتخابات شرکت نکنند یا بیشتر از حد مجاز شرکت کنند همچنین ارسال قطره چکانی تعرفههای رای، تبلیغ یک کاندیدای خاص و در حاشیه رفتن هیئت نظارت سبب ایجاد بدبینی مردم به انتخابات میشود.
وی در پایان شرکت و حضور حداکثری مردم را یکی از عوامل مهم در برگزاری انتخابات دانست و گفت: پیامدهای انتخاباتی نیز از مشکلات این حوزه انتخاباتی است گاهی کینه و مشکلات از یک انتخابات به انتخابات بعدی ادامه مییابد که باعث دلسردی و عدم انگیزه برای حضور مردم میشود که بحثها باید مسالمتآمیز حل شود.
حبیب نیکخو در ادامه این جلسه با بیان اینکه ۹۴۵ هزار جمعیت در استان وجود دارد که حدود ۷۳۰ هزار نفر واجد شرایط در انتخابات مجلس یازدهم بودند، گفت: درجه مشارکت در کل استان 52.33 درصد بود که به تفکیک در حوزه شهرکرد، بن و سامان 42 درصد، در بروجن ۵۲ درصد، در فارسان، کیار و اردل ۵۹ درصد و در لردگان و خانمیرزا 83 درصد بود.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات شورای نگهبان در چهارمحال و بختیاری ادامه داد: نظارت و اجرا در شهرستان کیار با ۵۷ شعبه و میانگین حضور عوامل اجرایی و نظارتی ۱۲ نفر و در حوزه لردگان و خانمیرزا با ۱۳۹شعبه و میانگین عوامل اجرایی و نظارتی میانگین ۱۳ نفر صورت گرفت، یعنی دستگاه اجرایی حداکثر ظرفیت را در شعبهها داشتند و بیشتر از این گنجایش برای نهادینه کردن دستگاههای اجرایی در حوزهها وجود نداشت.
وی در ادامه با بیان اینکه جزوات خاص آموزشی در اختیار همه عوامل اجرایی قرار میگیرد، گفت: اسناد و آمار ارائه شده حرفی برای گفتن دارد و اسناد رسمی نشان میدهد مشکلاتی در انتخابات استان وجود دارد که باید حل شود و این تحلیل و ریشهیابی از طریق نتایج پژوهشها، مصاحبهها، اسناد و مدارک انتخاباتی، لایههای مختلف آشفتگی، عوامل تشدید و سوابق مطالعاتی موضوع شکل گرفته است.
آشفتگی در انتخابات لردگان فراتر از تقلب یک مجموعه خاص
نیکخو با اشاره به اینکه آشفتگی در صحنه انتخابات درای ن مناطق فراتر از تقلب یک مجموعه خاص است، بیان کرد: مشکلات انتخابات در لردگان از سبک نقطهای به یک خط ثابت و مکرر در انتخابات مختلف تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه عوامل اجرایی موثر بر گرایش به نزاع دسته جمعی در لردگان، رابطه عوامل فرهنگی و اجتماعی با نزاعهای دسته جمعی لردگان مورد بررسی قرار گرفت، به ارایه پیشنهاداتی پرداخت و گفت: تاکید بر توصیههای مقام معظم رهبری، امید، توجه به تاکید و ظرفیتهای مثبت موجود در لردگان، ارائه گزارشهای خبری و تحلیل دقیق از طرف دستگاهها و مسؤولان امنیتی و تعیین برنامههای فرهنگی بلندمدت در شورای فرهنگ عمومی میتواند بخشی از این مشکلات را حل کند.
نیکخو در پایان افزود: یک عنصر و عامل مفرد در لردگان و کیار عامل اصلی این انتخابات نبوده بلکه افزایش جمعیت، کمبود شاخصهای اقتصادی، رشد بیکاری، کمبود شاخصهای فرهنگی، کاهش سرانه مطالعه کتاب و فضای ورزشی عواملی بودند که دست به دست یکدیگر دادند تا چنین انتخاباتی را در این حوزهها رقم بزند.
انتهای پیام/3339/م